In english
Suomeksi

EDUSTUKSIAMME:

Trespass X-SOCKS X-BIONIC Head Devisys CoolX Equa Mysole Hip Hop Tobby Kaps Mountval Masterdis DexShell Fitletic WoWow

Vaellusta Mallorcalla

Nikanderin yhteistyökumppani, Natura Viva Oy -yrittäjä ja vaellusohjaaja Ilkka Lariola otti Mallorcan vaellukselle testiin AKUn SL Approach GTX ja Arriba II GTX -ulkoilukengät sekä X-Socks Trekking Extreme Light -sukat.

Lariola kertoo:

”Mallorca on yksi minun suosikkikohteitani vaellusretkille. Täällä on järjestetty yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa vaellus- ja seikkailumatkoja jo puolenkymmentä vuotta.

Vanhemmille suomalaisille tulee Mallorcasta puhuttaessa mieleen Keihäsmatkat ja tolkuton ryyppääminen rantakohteissa. Nuoremmille saattaa tulla ensiksi mieleen Mr. Mallorca. Onneksi pikkuhiljaa ihmiset ovat löytäneet toisenlaisen Mallorcan. Tätä olemme paikallisten oppaiden kanssa yrittäneet edistää.

Arriba II GTX

Turismi on edelleen täällä se iso juttu, ja suurin osa ihmisistä tulee Mallorcalle makaamaan rannalle sangriakannu tai San Miguel -tölkki vieressään. Turistikeskusten ulkopuolelta löytyy kuitenkin villimpi Mallorca, josta löytyy loputtomiin toinen toistaan hienompia seikkailu- ja vaellusreittejä. Kaikki paikalliset oppaamme ovat syntyneet Mallorcalla ja tuntevat kaikki saaren parhaat vaellusreitit ja hienoimmat paikat.

Suosituin alue ulkoilma-aktiviteeteille on Tramuntana-vuoristo. Sen korkein huippu Puig Major kohoaa 1 455 metrin korkeuteen. Vuoristo nousee kuitenkin lähes pystysuoraan merestä ja vuorenseinämät ovat todella jyrkkiä. Talvella ei ole mitenkään tavatonta, että korkeimmilla huipuilla on lunta.

SL Approach GTX

Myös muualla kuin vuoristossa löytyy hienoja vaellusreittejä. Reitit eivät ole erityisen hyvin merkittyjä kaikissa paikoissa, ja monesti ainoastaan paikalliset tietävät parhaat reitit ja hienoimmat paikat.

Mallorcalla ei myöskään tunneta jokamiehenoikeuksia. Kulkeminen yksityisalueen läpi vaatii aina luvan ja välillä vaellusreiteillä on portteja, jotka on lukittu. Paikallisten kanssa saadaan portit auki – tai ainakin tiedetään etukäteen minne ei kannata mennä. Toki paljon hienoja reittejä löytyy myös omatoimimatkaajalle.

Haluamme retkillä viedä asiakkaamme aina parhaisiin paikkoihin ja katsomaan hienoimpia nähtävyyksiä. Välillä tämä tarkoittaa, että joudumme valitsemaan vaikeampia polkuja – ja myös poistumaan polkujen ulkopuolelle. Ylipäänsä vaellusreitit täällä ovat kivikkoisia ja melko vaikeakulkuisia.

Näihin olosuhteisiin olen jo vuosia etsinyt sopivia kenkiä. Olen tottunut kävelemään vaikeassakin maastossa matalavartisilla kengillä, mutta mielellään haluaisin kuitenkin kunnollisen ja jäykemmän pohjan. Huippuominaisuus olisi myös se, että kengät kestäisivät kulutusta. Aikaisempien kenkien kohdalla on tuntunut, että siinä vaiheessa kun kengät ovat juuri vasta muotoutuneet jalkaan, olen huomannut että pohjat alkavat irrota tai kangas on revennyt. Olen miettinyt onko kävelytyylissäni jotain erityistä vikaa, kun kengät saattavat kulua loppuun alle kuukaudessa.

Muutama viikko ennen tämän kevään reissua sain kaksi paria Aku-kenkiä: järeämmät, SL Approach GTX -malliset, sekä hieman kevyemmät, Arriba II GTX -kengät. Kummassakin on siis Gore-Tex-kalvo. Olen käyttänyt kumpiakin kenkiä täällä, ja ensikokemukset ovat pelkästään positiivisia. Vibram-pohjat ovat äärimmäisen pitävät myös märällä – ja tässä on suuri ero aikaisempiin kenkiini. Muutenkin kengät istuvat jalkaan erinomaisesti, eikä mitään ongelmia ole tullut.

Yritin jo Suomessa vähän ajaa kenkiä sisään. Varsinkin järeämmillä kengillä huomasi, että jäykkään pohjaan kestää hieman pidempään tottua. Parin päivän kävelyn jälkeen ei kuitenkaan ole enää jalkapohjat hellänä – ja kenkä tuntuu paremmalta joka päivä. Pidän myös erityisesti Approach-kenkien kumisista kärki- ja kantavahvistuksista. Nämä ovat yleensä ne ensimmäiset paikat, jotka kuluvat minun käytössä puhki.

X-Socks Trekking Extreme Light

Ainoa ongelma tähän mennessä on ollut liian hyvä sää: ei ole paljon ollut tarvetta Gore-Tex-kengälle – ja porottavassa auringon paisteessa toivoisi vähän paremmin hengittävää kenkää. Pitää siis seuraavaksi saada samat mallit ilman kalvoa.

Ensi viikolla on vaelluksen lisäksi muutamana päivänä vesiaktiviteetteja. Katselinkin jo Aku-kenkien kotisivuilta Aguana Light -kenkää, joka olisi täydellinen canyoning- ja coasteering-päivinä. No, jos kahden viikon reissulle tarvitsee viidet eri kengät, se alkaa olla jonkinasteista liioittelua. Eli hyvin näillä kaksillakin pärjää.

Kenkien kanssa minulla on muutama pari X-Socks-sukkia: yhdet ohuemmat ja yhdet paksummat. Myös sukista ensivaikutelma on erinomainen. Lisäksi Marathon-sukilla tuli jo juostua Rooman maraton maaliskuussa, eli niitäkin uskallan suositella.

Vielä ei ole kulutuksen jälkiä näkyvissä kengissä tai sukissa. Siitä miten kengät ja sukat kestävät kulutusta, en näin lyhyen käytön perusteella vielä osaa sanoa mitään. Tästä pääsen raportoimaan kuitenkin viimeistään syksyllä.

Kesä kuluu Suomessa pääasiassa kajakissa istuen, joten sinä aikana eivät vaelluskengät ja -sukat pääse liikaa kulumaan. Nyt on kuitenkin vielä puolitoista viikkoa reissua jäljellä täällä Mallorcalla. Syksyllä on taas vuorossa useampi viikko vaellusta Madeiralla ja Teneriffalla.

Vaellusterveisin

Ilkka"Nikanderin tarjonta laajenee HEAD-ulkoilujalkineilla ja trendikkäillä Equa-pulloilla

Nikanderin kuluttajatuotteiden tarjonta laajenee entisestään. Uusina tuotteina tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita HEAD-ulkoilujalkineita sekä trendikkäitä Equa-juomapulloja. ” HEAD-kengät tuovat kaivatun lisän muodikkaiden sekä keskihintaisten kenkiemme tarjontaan, kun EQUA-pullot puolestaan heijastavat kuluttajienkin keskuudessa lisääntyvää ympäristötietoista ajattelua niin kuluttamisen kuin elintapojenkin suhteen ”, toteaa Head- ja Equa-tuotemerkeistä vastaava tuotepäällikkö Reima Rikkonen.

Nikanderin HEAD-valikoimaan kuuluvat aikuisten ja lasten vapaa-ajan jalkineet. Mallisto pitää sisällään sandaaleita, nuorison suosimia lifestyle-kenkiä, kävelykenkiä sekä vaativaan vaellukseen ja ulkoiluun tarkoitettuja vedenpitäviä lajijalkineita. Kaikki HEAD-kengät suunnitellaan italiassa ja niissä käytetään ainoastaan tarkkaan valikoituja, toimivia sekä kulutuskestäviä materiaaleja.

Equa-muovipullot on valmistettu orgaanisesta, kierrätyskelpoisesta Eastman Tritan -materiaalista. Equa-pullot ovat tiiviitä ja valuttamattomia, konepestäviä sekä kuumia juomia kestäviä. Materiaali ei sisällä haitallista Bisphenol A (BPA) -yhdistettä eikä siinä ole liukenevia aineita. 10% Equa-pullojen tuotoista lahjoitetaan ympäristön ja luonnon suojeluun.

Muovipullojen lisäksi Equa-pullomallistosta löytyvät myös värikkäät CMYK-sarjan lasipullot. Lasipullot on valmistettu erityisen hyvin lämpötilan vaihteluita kestävästä Borosilicate-materiaalista, joten pullo kestää hyvin myös lämpimiä juomia. Kokonaisuuden kruunaa tiivis, ruostumattomasta teräksestä valmistettu korkki sekä hyvin kolhuja suojaavat värikkäät silikoninauhat. Pulloissa käytetty lasi on 100%:sti kierrätyskelpoinen sekä konepestävä.

Tutustu valmistajien sivuihin tästä:
www.myequa.com
www.headtrekking.comNikanderin uudet edustukset: X-BIONIC®- ja X-SOCKS®

Kansainvälisesti tunnettujen sveitsiläisten X-BIONIC®- ja X-SOCKS® -vaatebrändien edustus Suomessa on siirtynyt Nikanderille.


X-BIONIC-tuotemerkin alla kulkee laaja valikoima teknisiä urheiluvaatteita miehille, naisille sekä lapsille. Tuotevalikoimasta löytyvät korkeatasoiset tekniset vaatteet sekä ammattiurheiluun että vapaa-aikaan. Lukuisat patentoidut tekniset ratkaisut mm. tukevat ja aktivoivat kehon omaa lihaksistoa, huolehtivat vaatteen sisälämpötilasta sekä kosteudenpoistosta.

X-SOCKS-sukat on kehitetty ammattiurheilijoille ja vaativaan liikuntaan. Hengittävät ja jalkaa tukevat sukat optimoivat jalan ilmanvaihdon urheilusuorituksen aikana vähentäen jalan hikoamisesta, pehmenemisestä ja turpoamisesta johtuvia vaurioita. Sukan teknisten ratkaisujen ja innovatiivisen muotoilun tavoitteena on luoda sukat, joilla saavutetaan paljasjalkatuntuma. Sukkamallit on suunniteltu urheilulajikohtaisesti.

Molemmilla tuotemerkeillä on lukuisia patentteja, satoja testivoittoja ja kymmenittäin palkintoja muun muassa teknisistä ratkaisuista ja muotoilusta.

Tutustu valmistajien sivuihin:
www.x-bionic.com
www.x-socks.com

Tutkimukset osoittavat sykelukeman laskevan On-jalkineilla juostessa

Sveitsiläisen Federal Institute of Technology (ETH):n tekemän tutkimuksen mukaan On-juoksukengillä juostessa on mitattu alempia sykelukemia sekä alentuneita maitohappoarvoja verrattuna muiden juoksukenkien käyttöön. Pohjan ainutlaatuisen CloudTec-pohjamuotoilun 13 ovaalinmuotoista elementtiä muuttavat kuluttavan iskuenergian eteenpäin vieväksi voimaksi, jolloin juoksu tuntuu erityisen kevyeltä. Jalkineet on kehittänyt kuusinkertainen Ironman-kisojen voittaja, sveitsiläinen Olivier Bernhard.


Tutkitusti toimiva

40 kokenutta juoksijaa osallistui laajaan ETH:n toteuttamaan tutkimukseen Zürichissa, jossa todettiin juoksijoiden sydämen lyöntitiheyden alenevan keskimäärin 2 lyöntiä minuutissa On-juoksukengillä juostessa verrattuna juoksijoiden käyttämiin muihin juoksukenkiin samalla juoksuvauhdilla testattuna. Myös maitohapon tuotanto väheni testattavien veressä jopa 5,4 % eron ollessa tilastollisesti merkittävä.

– Monet aktiivijuoksijat ja yhtälailla tavalliset juoksun harrastajat kertovat parantuneista juoksuajoistaan ja uusista henkilökohtaisista ennätyksistään. Riippumaton ETH:n tutkimus todistaa tätä myös tieteellisellä tasolla, toteaa entinen ammattilaistriathlonisti Olivier Bernhard, joka johtaa On-juoksukenkien kehittämistä sveitsiläisessä työryhmässä.

Pehmeyttä juoksuaskeliin

On-juoksukenkien tärkein ominaisuus on CloudTec-pohjamuotoilu, joka koostuu 13 ovaalin muotoisesta iskuvaimentimesta. Pohja vaimentaa pystysuuntaisen iskun lisäksi myös vaakasuuntaista iskua. Niveliin kohdistuva rasitus vähenee tutkitusti 25–30 % ja eteenpäin suuntautuva ponnistusvoima lisääntyy 10 %. Kevyet ja pehmentävät jalkineet on suunniteltu vähentämään polvien, alaselän ja nilkkojen rasitusta. On-jalkineesta on saatavana kahta eri mallia: Cloudsurfer-jalkinetta naisille ja miehille sekä tukevampaa Cloudrunner-kenkämallia miehille.

Lisätietoja
Jari Pesu
puh. 010 820 3303
jari.pesu@nikander.com

Mika Haggrén
puh. 050 0568 704
mika@mapnex.fiNikanderille uusi edustus: On-juoksujalkine

Kansainvälisestikin suurta huomiota herättänyt sveitsiläinen On-juoksujalkine on vihdoin rantautunut Suomeen. Kotimaan jakelusta vastaa Nikander.


On Running

On-juoksujalkineen patentoitu iskunvaimennusratkaisu vähentää merkittävästi niveliin, alaraajoihin ja alaselkään kohdistuvaa törmäysvaikutusta sekä auttaa aktivoimaan jalkaterän ja varpaiden lihaksia. Pohjaratkaisu auttaa vähentämään myös vaakatasossa niveliin ja alaraajoihin kohdistuvaa törmäysvoimaa perinteisten juoksujalkineiden keskittyessä pääsääntöisesti pystysuuntaisen törmäysvaikutuksen vähentämiseen. Lisäksi pohjarakenne lisää eteenpäin vievää työntövoimaa ponnistusvaiheessa.

Jalkinetta on saatavilla sekä naisille että miehille. Se soveltuu kaikille käyttäjille aina kuntoilijasta vaativaan huippu-urheilijaan saakka. Juoksujalkine tarjoaa kevyttä ja miellyttävää juoksukokemusta ympäri vuoden.

On-juoksujalkineen kehitystyön takana on mm. 6-kertainen Ironman-triathlon kilpailun voittaja Olivier Bernhard, joka on testannut jalkineessa käytettyä CloudTec-teknologiaa viimeisten 5 vuoden ajan.

On-juoksujalkine palkittiin mm. yli 300 aloittelevan uutuustuotemerkin joukosta arvostetulla BrandNew Award -palkinnolla kansainvälisillä urheilualan ISPO-messuilla kesällä 2010.

Tutustu valmistajan sivustoon:
https://www.on-running.com/


Trespass Nikanderin edustukseen

Perinteisen skotlantilaisen ulkoilu- ja lasketteluvaatemerkin Suomen edustus siirtyi Nikanderille 31.5.2010 alkaen.


Trespass on laaja kansainvälinen toimija, joka toimittaa asusteita yli 60 maahan. Yrityksen vahvuuksia ovat kestävä laatu, toimiva logistiikka sekä tuotteiden hyvä saatavuus. Trespass on ollut suomalaisten urheilukauppojen tarjonnassa jo vuodesta 1995 lähtien.

”Aiemmin Trespass-tuotteet tulivat suomalaisiin urheilukauppoihin suoraan Skotlannista. Jatkossa toimitukset lähtevät kuitenkin suoraan varastoltamme Tampereen Sarankulmasta, josta löytyy kattava valikoima Trespass-tuotteita ympäri vuoden”, toteaa Trespass-tuotepäällikkö Reima Rikkonen.

Tutustu valmistajan sivustoon:
www.trespass.co.uk


Cool-X Nikanderin edustukseen

Nikander yhteistyöhön Cool-X –kylmäterapiatuotteita valmistavan Frescon Oy:n kanssa (20.11.2009).


Cool-X –kylmäterapiatuoteperheen urheilukauppajakelun hoitaa jatkossa Nikander. ”Monipuolinen Cool-X -tuotetarjonta on meillä varastotavaraa, joten pystymme nopeasti ja joustavasti palvelemaan urheilukaupan muuttuvia tarpeita”, kertoo Cool-X -tuotepäällikkö Jari Pesu. Cool-X -tuotteita myyvät hyvin varustetut urheilumyyntipisteet kautta maan. Cool-X –tuotteet soveltuvat kaikille lihashuoltoon apua kaipaaville ihmisille.

Frescon Oy on lihashuoltotuotteiden valmistukseen ja markkinointiin keskittynyt yritys. Tuotteiden laadun takeena on jatkuva ja vahva panostus tuotekehitykseen sekä sertifioitu laatujärjestelmä, joka pohjautuu ISO 13485 -standardiin.Toimintaperiaatteena ovat turvalliset, helppokäyttöiset ja tehokkaat tuotteet sekä joustava asiakaspalvelu. Tiivis kehitys- ja yhteistyö aktiiviurheilijoiden sekä fysioterapeuttien kanssa takaa parhaat mahdolliset tuotteet.

Tutustu valmistajan sivustoon:
www.frescon.fi